Vik gård
Gården til Marianne og Ola ligger ved ei vik i den åpne jærkysten på Orre i Klepp kommune. Ola er sjette generasjon etter sjøfolk og kapteiner som slo seg ned her ved kysten på midten av 1800-tallet. Det er takket være at de ryddet stein og arbeidet med sand og tare for å skape bedre vekstvilkår i den skrinne jorda, at Jæren i dag er berømt for sine gode grønnsaker.
Gulrotproduksjon har det vært her på gården i flere generasjoner nettopp på grunn av den lette sandjorda som gir en lang vekstsesong og enestående forhold for den oransje, lange slanke rota. På gården dyrker de gulrot og produserer melk og kjøtt, som går godt sammen med gulrot, da gulrot trenger vekstskifte på åtte–ti år. De dyrker også tomat i drivhus med et totalareal på 9000 kvm og som ligger ned mot havet, slik at de får nyttet de lange sommerkveldene med refleksjon fra Nordsjøen i vest. Det gir gode tomater!