Bocuse d’Or Europe til Norge i 2024

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Bocuse d’Or Europe til Norge i 2024

Norge blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe i 2024, Konkurransen vil finne sted i Trondheim, våren 2024.

Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Filip August Bendi, vant bronse i Budapest. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass. Filip August Bendi og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.

Team Norway består av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. DavidsenSven Erik Renaa er teamets president, mens Bent Stiansen var norsk dommer i konkurransen. 

 

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe 2022: 
Gull: Danmark
Sølv: Ungarn
Bronse: Norge
Beste tallerkenrett: Storbritannia
Beste fatrett: Sverige
Beste commis: Sverige

Om Bocuse d’Or: 

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.

Teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon. 

Norges 14 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og fire bronsemedaljer i de 16 av totalt 18 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

Produkter Team Norway brukte i Bocuse d’Or