PORTOBELLO SOPP KG
Varenr.: 4112 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Når aromasoppen er utvokst og moden, heter den portobello. Både konsistens, farge og smak endrer seg i prosessen, den får en kraftig, fyldig smak som mange vil like.
Når aromasoppen er fullt utvokst, blir den altså til en portobello. Den får en kraftig soppsmak, og ettersom den gir fra seg farge, er den best egnet til steking. Fylt portobello kan være en egen, lekker rett; ta ut hele stilken og fyll den snudde hatten med risotto eller kjøttfarse, og gratiner i ovnen.
Opprinnelsesland Polen
-
Kvalitet
Dette er en stor og flat moden aromasopp med mørkebrune skiver. Den skal ha fast kosistens.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Sopp lagres mørkt, luftig og kjølig.
-
Smak
Portobellosopp har en kraftig, litt nøtteaktig smak.
-
Helseeffekt
B-vitaminene spiller en viktig rolle i omsetningen av de energigivende næringsstoffene fett, protein og karbohydrater. Niacin, pantotensyre og riboflavin aktiverer nemlig en rekke enzymer som sørger for at energimolekylene brytes ned og omdannes til energi som kroppen kan bruke. Pantotensyre er også nødvendig for dannelsen av hemoglobin, kolesterol og gallesalter. Spormineralet kobber har mange funksjoner i kroppen, bl.a. spiller kobber en viktig rolle i energiproduksjonev i cellenes energifabrikker, de såkalte mitokondriene. Kobber er viktig for et sterkt og fleksibelt bindevev og omsetningen av jern i kroppen. Sist, men ikke minst, er kobber en antioksidant.
-
Bruksområde
Portobellosopp brukes i stuinger og sauser. Den er god stekt og blandet med annen sopp. Den passer også i terter og terriner, og den er velegnet til marinering etter helsteking. Portobello er også flott å fylle og steke hel.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 103 kJ
- Energi kcal
- 25 kcal
- Fett
- 0,4 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 2,6 g
- Énumettet fett
- 2,5 g
- Kostfiber
- 1 g
- Protein
- 2,1 g
- Folat
- 0,028 µg
- Kobber (Cu)
- 0,29 mg
- Stivelse
- 0,1 g
- Kalsium (Ca)
- 3 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Kalium (K)
- 364 mg
- Natrium (Na)
- 0,09 mg
- Niacin
- 4,5 mg
- Fosfor (P)
- 108 mg
- Vitamin D
- 0,0003 µg
- Vitamin B6
- 0,0015 mg
- Vitamin B12
- 0,0001 µg
- Sink (Zn)
- 0,5 mg
- Omega6
- 0,12 g
- Riboflavin
- 0,13 mg
- Selen (Se)
- 0,019 µg
Ingredienser
Portobellosopp)
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin