SALAT RUCCULA 200 GR. FLOWPACK
Varenr.: 3858 15
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Ruccula er salatens krydder med sin karakteristiske peppersmak. Har du forsøkt ruccula med asparges og parmaskinke, eller potetsalat med ruccula? Et lite blad med stor smak!
Opprinnelsesland Italia
-
Kvalitet
Ruccula har små, taggete, myke blader som kan minne om løvetannblader.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.
-
Smak
Smaken er kraftig, pepperlignende og meget aromatisk.
-
Helseeffekt
Ruccula er en næringsrik salat som faktisk er en kålplante. Om du virkelig vil en næringsrik salat, er noen blader ruccula er lurt valg. Den inneholder antioksidantene vitamin C, betakaroten og andre karotenoider. Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler og er med på å bevare kroppsvevet. Et høyt inntak av antioksidanter fra maten kan forebygge kreft og hjerte- og karsykdom. Betakaroten og flere andre karotenoider omdannes til aktivt vitamin A som styrker kroppen mot infeksjoner, celledelingen går normalt og du får et godt mørkesyn. Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Vitamin K er stoffet som får blodet vårt til å levre seg, og det er viktig for skjelettet. Fytokjemikaliene som gir ruccula den skarpe smaken, er de samme som vi finner i kålplanter, nemlig svovelholdige glukosinolater. Når du kutter eller tygger ruccula, frigjøres glukosinolatene. Disse plantestoffene har en rekke egenskaper som tilsammen forebygger kreft på flere trinn i kreftutviklingen.
-
Bruksområde
Ruccula brukes i salater, gjerne blandet med andre salattyper og grønnsaker. Den er også fin å woke.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 105 kJ
- Energi kcal
- 25 kcal
- Fett
- 0,7 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 3,3 g
- Salt
- 0,1 g
- Folat
- 0,131 µg
- Kobber (Cu)
- 0,38 mg
- Betakaroten
- 2,52 µg
- Kalsium (Ca)
- 268 mg
- Flerumettet fett
- 0,3 g
- Jern (Fe)
- 1,6 mg
- Jod
- 0,002 µg
- Kalium (K)
- 426 mg
- Magnesium (Mg)
- 40 mg
- Natrium (Na)
- 0,31 mg
- Niacin
- 0,7 mg
- Fosfor (P)
- 47 mg
- Vitamin A
- 210 RAE
- Vitamin B6
- 0,002 mg
- Vitamin E
- 1,5 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,4 mg
- Omega3
- 0,17 g
- Omega6
- 0,13 g
- Riboflavin
- 0,21 mg
- Selen (Se)
- 0,005 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin