CRISPI SALAT 150 gr
Varenr.: 3804 53
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Crispisalaten er en krysning av isberg- og friséesalat. Bladene er vakkert grønne, tykke og veldig sprø. Smaken er mild og litt søtlig. Crispisalaten egner seg godt i blandede salater.
Crispisalaten, også kalt Vestfoldsalat, har ekstra tykke og sprø blader. Den er ypperlig for å tilføre salaten sprøhet, særlig hvis du skal blande en stor salat til mange. Salaten er svært robust, og tåler å ligge lenge i dressing.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Bladene er grønne, sprø og saftige.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevar crispisalaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.
-
Smak
Crispisalat har en mild og litt søtaktig smak.
-
Helseeffekt
Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi får en blødning.
-
Bruksområde
Crispisalat brukes som fat- og smørbrødpynt. I forhold til rapidsalat er den bedre egnet i salater, gjerne blandet med andre salattyper og grønnsaker.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 52 kJ
- Energi kcal
- 12 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 1,5 g
- Énumettet fett
- 1,5 g
- Kostfiber
- 1 g
- Protein
- 0,8 g
- Folat
- 0,089 µg
- Kobber (Cu)
- 0,01 mg
- Betakaroten
- 0,15 µg
- Kalsium (Ca)
- 16 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 186 mg
- Magnesium (Mg)
- 7 mg
- Natrium (Na)
- 0,03 mg
- Niacin
- 0,2 mg
- Fosfor (P)
- 22 mg
- Vitamin A
- 13 RAE
- Vitamin B1 (tiamin)
- 0,0003 mg
- Vitamin B6
- 0,0004 mg
- Vitamin C
- 6 mg
- Vitamin E
- 0,2 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Omega3
- 0,04 g
- Omega6
- 0,02 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Ingredienser
Crispi salat)
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin