KORT & GODT FINNSKOGPOTET 10KG

Hovedinnhold Hovedmeny

KORT & GODT FINNSKOGPOTET 10KG

Varenr.: 4411 48

Under navnet Finnskogpotet er det samlet små delikatessepoteter som er røde i skallet. I løpet av en sesong kan det dreie seg om ulike sorter, men Asterix er hovedsorten. Asterix-poteten kan brukes til nesten alt, bortsett fra potetstappe. Den er lett å koke og skrelle, og har mange bruksområder. Den kan kokes med eller uten skall, og er fin til ovnssteking og gratinering.

Asterix-poteten er en fin kilde til både kalium, vitamin C og kostfiber. Spis gjerne skallet, det er der mye av fibrene befinner seg.

Opprinnelsesland Norge

  • Kvalitet

    Potetene skal være faste og fine uten tegn til grønnskjær eller flekker.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Oppbevares mørkt, ved 4–8°C

  • Smak

    Smaken er nøytral og god. Noen potetsorter har likevel mer smak enn andre, så velg med omhu.

  • Helseeffekt

    Poteten er en viktig rotvekst i Norge. På grunn av det høye karbohydratinnholdet har poteten blitt brukt som en basismatvare. Denne sentrale rollen poteten har i kostholdet skyldes det høye inneholdet av stivelse og gode lagringsegenskaper. Stivelse gir energi til kroppen og sørger for at musklenes energilager fylles opp. Til tross for at inneholdet av jern og vitamin C ikke er veldig høyt, er poteten en viktig kilde til disse stoffene fordi vi spiser den ofte. Derfor anbefaler helsemyndighetene oss å spise kokte og bakte poteter regelmessig. Kokes poteten med skallet på bevares store deler vitamin C-innholdet. Antioksidanten vitamin C fremmer jernopptaket i tarmen og fornyer brukt vitamin E. I tillegg beskytter vitamin C kroppen mot skadelige frie radikaler. Kalium er med på å holde væske- og elektrolyttbalansen i kroppen normal. Når du svetter mye så taper du noe kalium, derfor kan det være lurt å spise kaliumrik mat etter en lang og intens treningsøkt eller på en varm sommerdag. Kalium er også gunstig for personer med høyt blodtrykk.

  • Bruksområde

    Poteten passer til nesten alt, både varme og kalde retter. Velg sort etter hva du skal bruke den til - noen sorter er kokefaste, andre melne, noen egner seg til baking, andre kan spises hele fordi de er så små.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
306 kJ
Energi kcal
72 kcal
Fett
0,1 g
Karbohydrater
15,3 g
Énumettet fett
2,9 g
Kostfiber
2 g
Protein
1,7 g
Folat
0,015 µg
Kobber (Cu)
0,1 mg
Stivelse
12,4 g
Kalsium (Ca)
6 mg
Jern (Fe)
0,7 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
482 mg
Magnesium (Mg)
23 mg
Natrium (Na)
0,01 mg
Niacin
1,3 mg
Fosfor (P)
58 mg
Vitamin B1 (tiamin)
0,0008 mg
Vitamin B6
0,0012 mg
Vitamin C
13 mg
Vitamin E
0,2 alfa-TE
Sink (Zn)
0,3 mg
Omega3
0,01 g
Omega6
0,03 g
Riboflavin
0,02 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter