RABARBRA IMPORT
Varenr.: 4313 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Den syrlige, rå rabarbraen kan, foruten å dyppes i sukker, også brukes i salater, da helst i små biter. Som kompott eller suppe er det en herlig sommerdessert, gjerne med vaniljeis eller pisket krem.
Opprinnelsesland Storbritannia
-
Kvalitet
Rabarbra har tykke røde eller grønne stilker. Den røde sorten har også rødlig fruktkjøtt og er noe søtere en de sortene som er grønne og har grønt fruktkjøtt. Stilkene skal være sprø og saftige.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Rabarbra lagres best ved 2-4 ºC. Den har forholdsvis god holdbarhet når den lagres i plaspose eller plastboks.
-
Smak
Smaken er meget syrlig
-
Helseeffekt
Rabarbraens stengler er kraftige, og du kan kjenne fiberet. Kostfiber i kosten sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Kalsium er den viktigste bestanddelen i skjelettet vårt, og fordi det fornyes hele tiden, trenger vi daglig påfyll av kalsium. Men kalsiumet er også med på å sikre normal muskelfunksjon idet kalsiumet sender signaler om sammentrekking og avslapping mellom nerveceller og muskelceller.
-
Bruksområde
Rabarbra brukes rå, kokt og til vinproduksjon. En slager blant barn er rå rabarbra dyppet i litt sukker.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 85 kJ
- Energi kcal
- 20 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 1,9 g
- Énumettet fett
- 1,6 g
- Kostfiber
- 4 g
- Protein
- 0,9 g
- Folat
- 0,007 µg
- Kobber (Cu)
- 0,02 mg
- Stivelse
- 0,2 g
- Betakaroten
- 0,061 µg
- Kalsium (Ca)
- 86 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Kalium (K)
- 280 mg
- Magnesium (Mg)
- 12 mg
- Natrium (Na)
- 0,04 mg
- Niacin
- 0,3 mg
- Fosfor (P)
- 14 mg
- Vitamin A
- 5 RAE
- Vitamin B6
- 0,0002 mg
- Vitamin C
- 8 mg
- Vitamin E
- 0,3 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,1 mg
- Omega6
- 0,05 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin