PURRELØK STOKK 5 KG IFCO NO
Varenr.: 4314 40
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Når en plante går i stokk, noe purreløken gjør etter to år, blomstrer planten, får færre blader og slutter å vokse. Når dette skjer får purreløken en hard stangkjerne som er litt som asparges. Denne kjernen holder seg og ramler ikke sammen. Da får du en fantastisk råvare med søt løksmak.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Purre skal ha fast og tettpakket hvitt skaft med grønne, friske blad.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Purre oppbevares fra 2-4 ºC, gjerne i plastpose eller plastboks.
-
Smak
Purre smaker mild løk.
-
Helseeffekt
Purren er ikke bare smakfull, den er næringsrik også: Kostfiberet sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Folat er et B-vitamin som både er viktig for nydannelse av blodceller, for hjertehelse men ikke minst for å beskytte fostre mot ryggmargsbrokk. Folatrike matvarer er viktige for kvinner i fertil alder som er eller vil bli gravide, eller som ammer. Vitamin C er et vannløselig vitamin som vi har behov for tilførsel av hver dag, for å holde immunforsvaret styrket, for god bindevevsdannelse og beinhelse, og for å sikre et godt opptak av jern fra kosten. I tillegg er vitamin C viktig for jernopptaket, og det beskytter cellene våre i kampen mot de frie radikalene som kan føre til celledød og kreft.
-
Bruksområde
Purre brukes til kraftkoking, supper, paier, lapskaus og som "asparges".
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 118 kJ
- Energi kcal
- 28 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Karbohydrater
- 3,6 g
- Énumettet fett
- 3,6 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,6 g
- Folat
- 0,087 µg
- Kobber (Cu)
- 0,05 mg
- Betakaroten
- 0,406 µg
- Kalsium (Ca)
- 52 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,8 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 316 mg
- Magnesium (Mg)
- 13 mg
- Natrium (Na)
- 0,03 mg
- Niacin
- 0,5 mg
- Fosfor (P)
- 41 mg
- Vitamin A
- 34 RAE
- Vitamin B6
- 0,0025 mg
- Vitamin C
- 16 mg
- Vitamin E
- 0,8 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega3
- 0,1 g
- Omega6
- 0,07 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin