GULE BETER NORSK KG
Varenr.: 4332 51
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Denne rødbeteslektningen har en nokså lik smak, men er nydelig gul i kjøttet. Bakt gulbete er nydelig til røkt eller salt kjøtt, eller riv den i råkosten!
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Skallet er oransjerødt og fruktkjøttet er sterkt gult. Gulbete skal være fast og saftig.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Beter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC i plastpose eller tett plastboks.
-
Smak
Smaken er litt jordaktig og mild som rødbete.
-
Helseeffekt
Gulbeter kan bidra med mye nyttig i kosten. Kostfiberet sikrer at tarmene får noe og jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. På denne måten er kostfiber med på å holde kolesterolnivået nede. Kostfiber benyttes som energikilde av de helsebringende bakteriene i tarmen. Når de får gode levevilkår, blir det mindre plass igjen til de skadelige tarmbakteriene, og du øker sjansene for en sunn tarm og et godt immunforsvar. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. Kalium er viktig for væskebalansen i kroppen samt for hjertehelse. Antioksidantene i fargestoffet er med på å beskytte cellene i hele kroppen og dermed holde oss unge.
-
Bruksområde
Gule beter er nydelig tilbehør enten den er kokt eller bakt og serveres varm eller kald. Den er fint garnityr på smørbrød. Rrøv gule beter revet i råkost og supper.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 206 kJ
- Energi kcal
- 49 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 8,9 g
- Énumettet fett
- 8,8 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,6 g
- Salt
- 0,1 g
- Folat
- 0,068 µg
- Kobber (Cu)
- 0,07 mg
- Stivelse
- 0,1 g
- Kalsium (Ca)
- 16 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,9 mg
- Kalium (K)
- 411 mg
- Magnesium (Mg)
- 25 mg
- Natrium (Na)
- 0,32 mg
- Niacin
- 0,2 mg
- Fosfor (P)
- 34 mg
- Vitamin B6
- 0,0004 mg
- Vitamin C
- 2 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,4 mg
- Omega3
- 0,01 g
- Omega6
- 0,06 g
- Riboflavin
- 0,01 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin