GRESSKAR SPAGETTI 12 KG IFCO N
Varenr.: 4312 38
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Gresskar er en allsidig grønnsak. Fruktkjøttet er utmerket som paifyll, suppe eller ovnsbakt med rotgrønnsaker. Frøene kan spises rå, men hvorfor ikke prøve å riste dem litt i pannen og spise dem som snacks?
Spagettigresskar kan ikke spises rå, men brukes som kokt eller stekt grønnsak i gryteretter, supper og stuinger. Gresskaret er fint å servere som egen rett med smør eller saus til, men kan også brukes som erstatning for potet eller som alternativ til pasta.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Det finnes mange forskjellige sorter. Former og farger varierer fra sort til sort. Skallet skal være fast uten bløte flekker.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Den beste lagringstemperaturen er mellom 7-10 ºC, men gresskar tåler både romtemperatur og lavere temperaturer godt. Gresskar har lang holdbarhet.
-
Smak
Varmebehandlet spagettigresskar får møre og lange gresskartråder med en mild og nøtteaktig smak.
-
Helseeffekt
Kostfiber i kosten sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Dermed er gresskaret bra for hele kroppen. Det oransje fargestoffet betakaroten ommdannes i kroppen til aktivt vitamin A. I store mengder kan det farge huden nydelig solgyllen - og det er helt ufarlig! Som aktivt vitamin A deltar betakarotenet i synsprosessen og sikrer godt nattsyn, det er viktig for normal celledeling og beindannelse, og det er viktig for huden vår.
-
Bruksområde
Gresskar kan kokes, syltes, stekes og wokes.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 169 kJ
- Energi kcal
- 40 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 7,3 g
- Énumettet fett
- 4,1 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1 g
- Folat
- 0,031 µg
- Kobber (Cu)
- 0,05 mg
- Stivelse
- 3,2 g
- Betakaroten
- 1,19 µg
- Kalsium (Ca)
- 32 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Kalium (K)
- 337 mg
- Magnesium (Mg)
- 12 mg
- Niacin
- 0,4 mg
- Fosfor (P)
- 24 mg
- Vitamin A
- 99 RAE
- Vitamin B6
- 0,0009 mg
- Vitamin E
- 0,6 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Riboflavin
- 0,05 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin