BLADPERSILLE 50 GR
Varenr.: 4330 10
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Kruspersille og bladpersille har ganske lik smak, selv om kruspersille er en anelse mildere. Bladpersillen er utmerket garnityr så vel som basis i retter fra Midt-Østen.
Opprinnelsesland Italia
-
Kvalitet
Bladene er mørkegrønne, flate, litt flikete, friske og saftige. Stilkene er grønne og lange.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevar bladpersillen i kjølekap ved 2-4 ºC i plastpose eller plastboks. De kan også settes i vann.
-
Smak
Smaken er sterke enn hos kruspersille.
-
Helseeffekt
Krydderurter bruker vi gjerne bare i små mengder, og da utgjør næringsinnholdet ikke så mye. Bladpersille brukes i store mengder i enkelte arabiske retter, og da er den så absolutt en flott kilde til en rekke næringsstoff. Kostfiberet sikrer at tarmene får noe og jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Vitamin C er et vannløselig vitamin som vi har behov for tilførsel av hver dag, for å holde immunforsvaret styrket, for god bindevevsdannelse og beinhelse, og for å sikre et godt opptak av jern fra kosten. I tillegg er vitamin C viktig for jernopptaket, og det beskytter cellene våre i kampen mot de frie radikalene som kan føre til celledød og kreft. Betakaroten og flere andre karotenoider omdannes til aktivt vitamin A i kroppen vår og utfører der de samme oppgavene som vanlig vitamin A. Vitamin A styrker kroppen mot infeksjoner, celledelingen går normalt og vi får et godt mørkesyn. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. Kalium er viktig for væskebalansen i kroppen samt for hjertehelse. Kalsium er en essensiell del av skjelettet vårt, i tillegg til å være viktig for normal muskelfunksjon. Jern er et næringsstoff som barn og kvinner i fertil alder lett kan få litt lite av. Dette sportstoffet er viktig for dannelse av de røde blodlegemene som frakter oksygen til alle cellene i kroppen. Vitamin E er blant annet kjent som fruktbarnehetsvitaminet, og er viktig for normal reproduksjon og seksuell funksjon hos begge kjønn. I tillegg er det en potent antioksidant og er svært bra for hjertet.
-
Bruksområde
Bladpersille brukes som garnityr og smakssetter i supper, sauser, marinader og gryteretter.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 135 kJ
- Energi kcal
- 32 kcal
- Fett
- 0,4 g
- Karbohydrater
- 1,6 g
- Énumettet fett
- 1,6 g
- Kostfiber
- 5 g
- Protein
- 3,1 g
- Salt
- 0,1 g
- Folat
- 0,078 µg
- Kobber (Cu)
- 0,1 mg
- Betakaroten
- 5,6 µg
- Kalsium (Ca)
- 163 mg
- Flerumettet fett
- 0,2 g
- Jern (Fe)
- 2,5 mg
- Jod
- 0,005 µg
- Kalium (K)
- 841 mg
- Magnesium (Mg)
- 35 mg
- Natrium (Na)
- 0,3 mg
- Niacin
- 0,8 mg
- Fosfor (P)
- 98 mg
- Vitamin A
- 467 RAE
- Vitamin B6
- 0,0011 mg
- Vitamin C
- 108 mg
- Vitamin E
- 2,6 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,9 mg
- Omega6
- 0,06 g
- Riboflavin
- 0,11 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin