KÅLROT VASKET
Varenr.: 3501 50
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Kålrot er super som rå snacks, for eksempel i matpakken. I en fyldig stappe er den en selvskreven bordkavaler til pinnekjøtt. Pluss mye mer!
Kålroten kalles Nordens appelsin. Den magre, næringsrike knollen er rik på C-vitaminer, og den har en mild og fin kålsmak. Den er en slektning av kålen, men vi spiser ikke bladene. Strimlet er den en saftig ingrediens i wok, og en smaksrik komponent i ovnsbakte grønnsak- eller gryteretter.
Opprinnelsesland Norge
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevar kålroten i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.
-
Smak
Smaken er mild, med mye sødme. Konsistensen er fast, fruktkjøttet er hardt med en lys gul farge.
-
Helseeffekt
Kålroten er kalorifattig, men har masse kostfiber å by på. Den inneholder også rikelig med vitamin C, og den er en kilde til B-vitaminet folat.
-
Bruksområde
Mange forbinder kålrot med kålrotstappe og rotmos, men den kan også kokes, dampes, gratineres, rives til råkost, blandes i salater, eller serveres som snacks med dip.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 149 kJ
- Energi kcal
- 36 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 6,4 g
- Énumettet fett
- 6,4 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 0,9 g
- Folat
- 0,031 µg
- Kobber (Cu)
- 0,02 mg
- Betakaroten
- 0,143 µg
- Kalsium (Ca)
- 33 mg
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Jod
- 0,002 µg
- Kalium (K)
- 256 mg
- Magnesium (Mg)
- 12 mg
- Natrium (Na)
- 0,08 mg
- Niacin
- 1,2 mg
- Fosfor (P)
- 38 mg
- Vitamin A
- 12 RAE
- Vitamin B6
- 0,0012 mg
- Vitamin C
- 35 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,1 mg
- Omega3
- 0,05 g
- Omega6
- 0,04 g
- Riboflavin
- 0,02 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin