URTE ESTRAGON STOR

Hovedinnhold Hovedmeny

URTE ESTRAGON STOR

Varenr.: 5001 55

Estragon er hjertet i smaken på béarnaisesausen og er en av de store urtene i det franske kjøkkenet. Med sin særegne smak av pepper og anis skiller estragon seg ut fra de fleste andre urter.

Estragon er hjertet i smaken på béarnaisesausen, og som en av de fire store urtene i den franske «fines herbes». Estragon er en urte som bør brukes med litt forsiktighet. Eksperimenter og lær deg hvordan du skal bruke den. Prøv den til fylte tomater og risretter, eller lag din egen fondueolje og få en herlig aroma på alt som friteres.

Opprinnelsesland Norge

  • Kvalitet

    Bladene er grønne, smale og spisse.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Estragon vokser fint i potter. Pass hele tiden på at planten vannes. Den liker ikke å bli "våt på beina", så la den derfor tørke opp mellom vanningene. Sett den i en potteskjuler på en oasis på et lunt, lyst sted, helst i vinduskarmen.

  • Smak

    Smaken er pepperaktig og lett bitter med en undertone av anis.

  • Helseeffekt

    Krydderurter er svært spennende rent ernæringsmessig, men de veier lite. Du skal derfor bruke svært mye friske urter for å få en næringsstoffeffekt av dem - men alle monner drar! Heldigvis er de proppfulle av andre plantestoffer som også har helseeffekt, selv i de mengdene vi vanligvis bruker urter. Betakaroten er plantevarianten av vitamin A og en kraftig antioksidant som har mange cellebeskyttende oppgaver i kroppen. I tillegg omdannes det til aktivt vitamin A og inngår dermed i synsprosessen og i normal celledeling. Vitamin A er også viktig for huden, og betakaroten kan farge huden din nydelig solgyllen - uten at det er skadelig. Vitamin C kan være gunstig for å forebygge forkjølelse, men ikke minst for å styrke immunforsvaret, bedre jernopptaket og hjelpe kroppen i kampen mot frie radikaler fra røyk, forurensing og stress.

  • Bruksområde

    Estragon passer både i varm og kald mat, i marinader, dressinger, sauser og naturell. Estragon er nydeligt sammen med egg, kylling, kalv, fisk og selvfølgelig i bearnaisesaus.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
1442 kJ
Energi kcal
342 kcal
Fett
7,2 g
Hvorav mettede fettsyrer
1,9 g
Karbohydrater
42,8 g
Kostfiber
7 g
Protein
22,8 g
Salt
0,2 g
Folat
0,274 µg
Kobber (Cu)
0,68 mg
Betakaroten
2,52 µg
Kalsium (Ca)
1139 mg
Flerumettet fett
3,7 g
Jern (Fe)
32,3 mg
Kalium (K)
3020 mg
Magnesium (Mg)
347 mg
Natrium (Na)
0,62 mg
Niacin
9 mg
Fosfor (P)
313 mg
Vitamin A
210 RAE
Vitamin B6
0,0241 mg
Vitamin C
50 mg
Sink (Zn)
3,9 mg
Omega3
2,96 g
Omega6
0,74 g
Riboflavin
1,34 mg
Selen (Se)
0,004 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter