PÆRE CONFERENCE 55-65
Varenr.: 1601 03
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Conference er den vanligste pæresorten i Norge. Den er avlang, lett krummet og med kremhvitt, fast fruktkjøtt. Smaken er middels søt og saftig. Stekte eller bakte pærer med krydder er nydelig til viltmiddagen.
Opprinnelsesland Nederland
-
Kvalitet
Skallet er mattgrønt med innslag av brunrødt. Fargen på skallet blir gulere etter som frukten modnes. Fruktkjøttet er kornete, mørt og saftig.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Pærer oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC. De har begrenset holdbarhetstid på fruktfatet. Etylen er en modningsgass som finnes i store mengder i pærer. Pærer både avgir og tar til seg etylen fra andre frukter, f.eks. epler, noe som gjør pærer ekstra ømfintlige for å modnes raskt.
-
Smak
Smaken er søt.
-
Helseeffekt
Kostfiber er viktig for å holde fordøyelsen i gang og korte ned passasjetiden gjennom tarmen. På denne måten er kostfiber med på å forebygge tarmsykdommer som utposninger og hemorroider. Dette igjen senker risikoen for kreft. Kostfiberet er fin føde for de snille bakteriene i tarmen, og kan dermed styrke immunforsvaret vårt. Sist men ikke minst - kostfiber kan binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Kalium er viktig for væskebalansen i kroppen samt for hjertehelse.
-
Bruksområde
Pærer spises vanligvis naturell, men er også deilig i salater, som juice eller mos, sammen med ost, i grøt og i smoothies.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 186 kJ
- Energi kcal
- 44 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 8,8 g
- Énumettet fett
- 8,8 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 0,4 g
- Folat
- 0,007 µg
- Kobber (Cu)
- 0,08 mg
- Betakaroten
- 0,022 µg
- Kalsium (Ca)
- 10 mg
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 207 mg
- Magnesium (Mg)
- 9 mg
- Natrium (Na)
- 0,01 mg
- Niacin
- 0,2 mg
- Fosfor (P)
- 12 mg
- Vitamin A
- 2 RAE
- Vitamin B6
- 0,0003 mg
- Vitamin C
- 4 mg
- Vitamin E
- 0,2 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,1 mg
- Omega6
- 0,09 g
- Riboflavin
- 0,02 mg
Ingredienser
Conference)
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin