PERSIMON (SHARON) STK
Varenr.: 1903 06
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Persimon har en herlig sødme og et saftig fruktkjøtt – rett og slett en liten delikatesse.
Persimon kommer i mange størrelser, farger og former. Den større varianten som spanjolene kaller persimon er mye større og rundere enn den typiske sharon-frukten fra Israel og Sør-Afrika. Typene sharon og kaki ser begge ut som små, oransje tomater, og smaker søtt, fyldig og plommeaktig. Du kan spise frukten som den er, skallet er også spiselig. Persimon er også deilig sammen med banan og appelsin, eller servert til kaldt kjøtt eller spekemat.
Opprinnelsesland Spania
-
Kvalitet
Skallet og fruktkjøttet er guloransje. Persimon kan enkelte ganger ha mørke prikker og flekker i fruktkjøttet, noe som skyldes fruktsukkeret. Dette har ingen betydning for kvaliteten og smaken. Moden persimon har et litt blankt, mykt fruktkjøtt.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Persimon oppbevares best ved 5-10 ºC. Spisemoden frukt har begrenset holdbarhet.
-
Smak
Persimon er svært søt og har et mykt fruktkjøtt.
-
Helseeffekt
Det guloransje kjøttet inneholder ulike karotenoider som kroppen kan omdanne til aktivt vitamin A ved behov. Vitamin A er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Karotenoidene er i seg selv sterke antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler og reduserer risikoen for kreft og hjerte- og karsykdommer. Kostfiberet gir et bidrag til en bedre fordøyelse og kan regulere kolesterolnivået.
-
Bruksområde
Persimon spises naturell, men den passer også i desserter, sorbeter, med yoghurt og i salater. Den er god i kombinasjon med kaldt kjøtt, eller i salater med skinke og ost.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 274 kJ
- Energi kcal
- 65 kcal
- Fett
- 0,3 g
- Karbohydrater
- 12 g
- Énumettet fett
- 12 g
- Kostfiber
- 6 g
- Protein
- 0,7 g
- Folat
- 0,008 µg
- Kobber (Cu)
- 0,11 mg
- Betakaroten
- 0,253 µg
- Kalsium (Ca)
- 8 mg
- Flerumettet fett
- 0,2 g
- Jern (Fe)
- 0,2 mg
- Kalium (K)
- 208 mg
- Magnesium (Mg)
- 9 mg
- Natrium (Na)
- 0,01 mg
- Niacin
- 0,1 mg
- Fosfor (P)
- 17 mg
- Vitamin A
- 21 RAE
- Vitamin B6
- 0,001 mg
- Vitamin C
- 8 mg
- Vitamin E
- 0,7 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,1 mg
- Omega3
- 0,01 g
- Omega6
- 0,12 g
- Riboflavin
- 0,02 mg
- Selen (Se)
- 0,001 µg
Ingredienser
Persimon)
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin