DADLER
Varenr.: 1915 01
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Den søte og litt klebrige daddelen er en av ørkenens delikatesser, og tradisjonsrik julesnacks i Norge.
Kvaliteten på dadler blir satt etter hvor søte de er – jo søtere, desto bedre. Daddel kan du spise både fersk og tørket, det spiselige skallet knaser lett når du biter i det. I Midt-Østen og Afrika er daddelen en mye brukt dessert, og den søte smaken er også en spennende kontrast i skinke- og ostesalat. Smak selv!
Opprinnelsesland USA
-
Kvalitet
Modne dadler er kobberfarget og har glatt og fuktig skall. Når vi spiser dem, skal det knase lett mellom tennene.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Dadler oppbevares i kjøleskap. De kan fryses og tines opp uten at kvaliteten forringes.
-
Smak
Smaken er meget søt og aromatisk.
-
Helseeffekt
Dadler er svært rike på kostfiber. I tillegg har den et høyt innhold av kalium og er en flott kilde til sporstoffet kobber.
-
Bruksområde
Dadler kan spises naturell, brukes i fruktsalat, müsliblanding, kaker, paier og chutney eller fylles med f.eks. marsipan eller muggost som konfekt, tapas eller snacks.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 1264 kJ
- Energi kcal
- 298 kcal
- Fett
- 0,2 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 68 g
- Énumettet fett
- 68 g
- Kostfiber
- 8 g
- Protein
- 2,4 g
- Folat
- 0,013 µg
- Kobber (Cu)
- 0,26 mg
- Betakaroten
- 0,009 µg
- Kalsium (Ca)
- 68 mg
- Jern (Fe)
- 2,2 mg
- Jod
- 0,017 µg
- Kalium (K)
- 727 mg
- Magnesium (Mg)
- 55 mg
- Natrium (Na)
- 0,11 mg
- Niacin
- 1,8 mg
- Fosfor (P)
- 68 mg
- Vitamin A
- 1 RAE
- Vitamin B1 (tiamin)
- 0,0007 mg
- Vitamin B6
- 0,0019 mg
- Vitamin E
- 0,7 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,4 mg
- Omega3
- 0,01 g
- Omega6
- 0,04 g
- Riboflavin
- 0,09 mg
- Selen (Se)
- 0,003 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin